top of page

Onze geschiedenis

 

VAN MELKVEEBEDRIJF NAAR LUXE PAARDENCOMPLEX

Giel en Lea Scheepers startten in 1982 het melkveebedrijf op de huidige locatie aan de Grotestraat in Banholt. In 1993 namen wij (Hubert en Vera ) de boerderij over. Daarnaast hadden we beiden nog een voltijdse baan buitenshuis. 

Louter voor de hobby hadden we een paar paarden erbij. Toch begonnen we in 1998 te denken om een stal met binnenbak te bouwen. 

Op 1 juni 2000 was het zover , Pensionstal Scheepers opende de deuren. 

Hubert stopte met werken op de Mosa en legde zich volledig toe op de koeien en de paarden.

Ondertussen was in april 2000 ons gezinnetje uitgebreid met een dochter Elien. Al heel snel had zij ook de smaak te pakken en als 2-jarig meisje kreeg ze haar eerste shetlander (Joyke) die nu trouwens nog steeds bij ons is en waar nog veel kindjes plezier aan hebben.

In 2011 bouwden we een “kleine” stal (met 9 boxen) erbij omdat de vraag naar stalling groot was.

In dat jaar stopte ook Vera met haar werk bij Mann+Hummel in Tongeren om samen verder te werken in het bedrijf.

Maar door de steeds strenger wordende regelgeving van Campina en het feit dat toen vrij snel duidelijk was dat Elien zeker niet verder wilde met melkvee begonnen we in 2015 alweer te brainstormen over hoe we de toekomst dan wel zouden willen. We waren het hierover al snel eens, er moest een nieuwe paardenstal komen die voorzien zou worden van alle faciliteiten.

Op 16 mei 2018 begon de bouw van onze 2de stal en op 1 oktober 2018 kwamen de eerste paarden aan. Vanaf toen stapte ook Elien mee in het bedrijf.

Op 8 september 2019 kregen van het FNRS voor de gehele accommodatie de felbegeerde 5de ster toegekend waar we uiteraard heel erg blij mee zijn.

bottom of page